Cursus “Beter slapen” in de huisartsenpraktijk start eind november – december

Algemeen

Slapen behoort een rustgevende activiteit te zijn waarbij lichaam en geest zich kunnen herstellen. Voor veel mensen is slaap echter ook een bron van stress, om dat de slaap niet verloopt zoals ze dat wensen. Men kan druk in het hoofd zijn, piekeren, zich haastig of gespannen voelen en veel draaien in bed. Als u problemen ervaart met slapen dan is de training “Beter slapen” mogelijk iets voor u.

Voor wie?

De training is bedoeld voor mensen die regelmatig problemen hebben met inslapen, doorslapen en/of vroeg wakker worden. Heeft u overdag last van vermoeidheid, concentratieproblemen, moeite om dingen te onthouden of voelt u zich somber? Dan kan het zijn dat deze klachten veroorzaakt worden door slaapproblemen.

Doel/inhoud  van de training

In de training “Beter slapen”krijgt u meer inzicht in uw slaappatroon en leert u uw slaapgedrag te beïnvloeden. Om beter te slapen kan het nodig zijn om uw gedrag en/of houding ten opzichte van uw slaap te veranderen. U leert ontspannen en grip te krijgen op gedachten die u wakker houden. De training is gebaseerd op het boek “Slapeloosheid” van I. Verbeek & E. Klip. Theoretische achtergronden, maar vooral opdrachten (leren door anders te denken en doen) vormen een belangrijk onderdeel van de werkwijze in deze training.

Wanneer en kosten?

Kosten voor de cursus zijn de aanschaf van een boek en een bijdrage voor de thee. U kunt zich aanmelden bij de assistente van uw huisarts.
De zomerslaapcursus begint op eind november, begin december 2018. Hiervoor kunt u zich nog opgeven! Locatie volgt nog.

Deze cursus heeft nog plek. Opgave bij de assistente.

Cursusleidster: Fennie van Lobberegt en Carel Vusser.

 

Comments are closed.