Fysiotherapeuten

Team Fysiotherapie

De fysio- en oefentherapeuten van de Es zetten in deze tijd hun begeleiding zo goed mogelijk voort.

Dit gebeurt voornamelijk door telefonische en video consulten. Heeft u klachten aan uw bewegingsapparaat?? Ook voor nieuwe aanmeldingen zijn wij bereikbaar!

We kunnen u vast een beetje op weg helpen!
De verschillende therapeuten zijn als volgt bereikbaar:

T 055-539 59 08 | E fysio@therapeuticum-de-es.nl

Voor het maken van een afspraak belt u bovenstaand nummer.  Spreekt u altijd het antwoordapparaat in, u wordt zo spoedig mogelijk teruggebeld.

Vergoeding en verwijzing:

U kunt naar de fysiotherapeut zonder verwijzing van uw huisarts. Indien nodig verwijst de fysiotherapeut u terug naar uw huisarts, bijvoorbeeld voor nader onderzoek. De fysiotherapeut zal u vragen naar uw verzekeringsgegevens. Daarnaast is hij of zij verplicht om uw BSN nummer te controleren. Er zijn zorgcontracten afgesloten met bijna alle Zorgverzekeraars.

Let wel, fysiotherapie wordt in de basisverzekering maar beperkt vergoed. Dat betekent dat u voor de meeste aandoeningen uw behandelingen vergoed krijgt, afhankelijk van de dekking van uw aanvullende verzekering. Kijkt u dit goed na voordat u naar de fysiotherapeut gaat!

Er zijn een aantal chronische aandoeningen die vergoed worden vanuit de basisverzekering. De vergoeding van behandelingen aan kinderen jonger dan 18 jaar valt ook onder de basisverzekering. De fysiotherapeuten zijn via hun beroepsvereniging aangesloten bij een klachtenregeling.

 

Achtergrond en werkwijze

In Therapeuticum De Es werken erkende, afgestudeerde fysiotherapeuten. De achtergrond en het mensbeeld van waaruit gewerkt wordt is dat van de antroposofie. U wordt behandeld met therapievormen die gericht zijn op het herstel van en het hervinden van uw gezondheid; een proces waar wij u in begeleiden en adviseren. Naast de basisopleiding fysiotherapie beschikken we aanvullend over de volgende specialisaties:

Wilt u graag nadere uitleg over de aangeboden therapieën,neemt u dan gerust contact op met een van onze fysiotherapeuten.

Het ritme van en in het lichaam

Het herstel van zogenoemde basisritmen speelt in onze behandelingen een belangrijke rol. Zo’n basisritme is bijvoorbeeld het slaapwaakritme. Of het ritme tussen arbeid en rust of het ritme tussen draagkracht en belasting etcetera. Gezondheid wordt hierbij gezien als een dynamische evenwichtssituatie en niet als een statisch verschijnsel. Zo kunt u in de praktijk bijvoorbeeld behandeling nodig hebben voor lage rugklachten. U krijgt dan eerst een aantal massagebehandelingen, gericht op het herstel van het evenwicht tussen die organisaties, die drager zijn van de gezondheidsprocessen.

Zelfstandig werken aan herstel

Indien nodig kunnen de behandelingen, afhankelijk van de aard van de (bewegings-) stoornis, worden ondersteund met passieve en/of actieve bewegingstherapie. Hierna kunt u, indien uw situatie dit vraagt, zelfstandig verder werken aan uw gezondheid met een bewegingsprogramma gericht op uw herstel. Dit wordt door de fysiotherapeut samengesteld en eerst met u geoefend.