Bestellen bij de Schloss Apotheke via Whatsapp

Griepvaccinatie 2017

De griepvaccinatie is voor alle personen vanaf 60 jaar en mensen met een speciale indicatie. U krijgt hiervoor een brief thuis. De inentingen zullen zoveel mogelijk op twee dagen gegeven worden. Wij nodigen u dan ook uit om de griepprik te komen halen op:

  • woensdag 25 oktober tussen 14.00 uur – 16.00 uur of
  • maandag 30 oktober tussen 8.00 uur – 10.00 uur.

De vaccins zijn dan al in ons bezit. U hoeft dus niet naar de apotheek te gaan. Gedurende deze tijden worden er géén andere verrichtingen gedaan (zoals oren uitspuiten, bloeddruk meten e.d.). Wilt u hieraan denken?

Wilt u s.v.p. de brief meenemen? Hierop staat een barcode die wij kunnen scannen, zodat wij gemakkelijk kunnen bijhouden wie een griepvaccinatie heeft gehad.

U krijgt de griepprik in uw bovenarm. Wilt u daar met uw kleding rekening mee houden?

Wilt u toch geen griepprik hebben, laat het dan aan de assistente(s) weten, dan kunnen wij u van de lijst halen.

Cursus “Beter slapen” in de huisartsenpraktijk start 1 november 2017

Algemeen

Slapen behoort een rustgevende activiteit te zijn waarbij lichaam en geest zich kunnen herstellen. Voor veel mensen is slaap echter ook een bron van stress, om dat de slaap niet verloopt zoals ze dat wensen. Men kan druk in het hoofd zijn, piekeren, zich haastig of gespannen voelen en veel draaien in bed. Als u problemen ervaart met slapen dan is de training “Beter slapen” mogelijk iets voor u.

Voor wie?

De training is bedoeld voor mensen die regelmatig problemen hebben met inslapen, doorslapen en/of vroeg wakker worden. Heeft u overdag last van vermoeidheid, concentratieproblemen, moeite om dingen te onthouden of voelt u zich somber? Dan kan het zijn dat deze klachten veroorzaakt worden door slaapproblemen.

Doel/inhoud  van de training

In de training “Beter slapen”krijgt u meer inzicht in uw slaappatroon en leert u uw slaapgedrag te beïnvloeden. Om beter te slapen kan het nodig zijn om uw gedrag en/of houding ten opzichte van uw slaap te veranderen. U leert ontspannen en grip te krijgen op gedachten die u wakker houden. De training is gebaseerd op het boek “Slapeloosheid” van I. Verbeek & E. Klip. Theoretische achtergronden, maar vooral opdrachten (leren door anders te denken en doen) vormen een belangrijk onderdeel van de werkwijze in deze training.

Wanneer en kosten?

Kosten voor de cursus zijn de aanschaf van een boek en een bijdrage voor de thee. U kunt zich aanmelden bij de assistente van uw huisarts.
De cursus start weer op 1 november 2017. Het zijn 6 woensdagavonden, van 19 tot 21 uur. Er is nog plek!

Deze cursus heeft nog plek. Opgave bij de assistente.

Cursusleidster: Fennie van Lobberegt en Carel Vusser.

 

Portaal actief

Vanaf 9 mei 2017 is het portaal beschikbaar waar u zelf uw recepten kunt aanvragen, uit uw eigen medicatielijst. U kunt zelf een afspraak plannen bij dokter Beukers of dokter Kuhlemaijer. Daarnaast kunt u nu ook online uw vragen stellen, het e-consult. U dient zich dan eenmalig te registreren op de website waarna u wordt gebeld door de assistente om uw identiteit te verifiëren. Daarna kunt u er pas gebruik van maken. Op deze wijze breiden wij onze diensten uit.

Belangrijk is dat voor elk persoon uit het gezin een eigen log-in/account wordt aangevraagd.

Klik op onderstaand plaatje om naar het portaal te gaan.

Vriend van De Es worden?

Wilt u “Therapeuticum de Es” met een bijdrage ondersteunen? Heel graag! Met uw donatie draagt u bij aan:

• een mooi en verzorgd therapeuticum

• meer middelen voor het therapiefonds

• een steviger draagvlak voor De Es

Een bijdrage kan jaarlijks in termijnen zijn, maar natuurlijk is ieder bedrag van harte welkom. Heeft u vragen over de SGAG / Vrienden van de Es, neemt u dan gerust contact op via T 055 – 576 2311. Wij hopen u binnenkort als Vriend van de Es te mogen begroeten. Mede namens artsen & therapeuten alvast hartelijk dank!

Met vriendelijke groet,

Linda te Wierike | secretaris SGAG