Stagiaire bij de assistentes

Sinds september en tot de eerste week van november hebben de assistentes op di t/m vr Daphne als stagiaire. Het kan dus zo zijn dat zij onder de supervisie van Christa en Paula de telefoon opneemt, uw oren uitspuit of een injectie zet.

Gesloten 10 t/m 14 sept

i.v.m. vakantie is de huisartsenpraktijk gesloten van 10 september t/m 14 september

Waarneming:
Achternaam A t/m K: Dr. Van Bruggen, tel: 055 533 37 59, Arnhemseweg 2,  7331 BK Apeldoorn

Achternaam L t.m Z: Praktijk Zandkroon, tel: 055 533 32 88, Arnhemseweg 2,  7331 BK Apeldoorn

De afspraken bij de therapeuten en de vervangster van Helmie Kramer (op de dinsdag) en Fennie van Lobberegt gaan wel door. Deze hebben eigen vakantietijden.
Urinepotjes en buisjes (voor CVRM) via het kastje anders vragen aan mw. Kramer

Enthousiaste fysiotherapeut(en) gezocht!

Wegens pensionering stopt Gert Siebes per 01-01-2019 met zijn werk als antroposofisch fysiotherapeut. Wij zoeken daarom een nieuwe enthousiaste collega – of misschien twee – om de goedlopende praktijk (1,2 – 1,5 fte) over te nemen als onderdeel van Therapeuticum De Es. Samen met artsen en therapeuten werk je intensief samen vanuit een holistische visie op de mens en op bewegen.
Een specialisme en/of ervaring met antroposofische gezondheidszorg is niet noodzakelijk. Wel is het fijn dat je je wilt verdiepen in de werkwijze en achtergronden van de antroposofie. Ben je een fysiotherapeut met meer dan 5 jaar ervaring, heb je interesse in zingeving en kun je goed samenwerken? Neem dan contact op via onderstaande gegevens. Vragen en reacties zijn van harte welkom! Reageren kan tot en met 15 juli 2018.

Contactpersoon
Gert Siebes
M 06 23182426
fysio@therapeuticum-de-es.nl

Bestellen bij de Schloss Apotheke via Whatsapp

Cursus “Beter slapen” in de huisartsenpraktijk start eind november – december

Algemeen

Slapen behoort een rustgevende activiteit te zijn waarbij lichaam en geest zich kunnen herstellen. Voor veel mensen is slaap echter ook een bron van stress, om dat de slaap niet verloopt zoals ze dat wensen. Men kan druk in het hoofd zijn, piekeren, zich haastig of gespannen voelen en veel draaien in bed. Als u problemen ervaart met slapen dan is de training “Beter slapen” mogelijk iets voor u.

Voor wie?

De training is bedoeld voor mensen die regelmatig problemen hebben met inslapen, doorslapen en/of vroeg wakker worden. Heeft u overdag last van vermoeidheid, concentratieproblemen, moeite om dingen te onthouden of voelt u zich somber? Dan kan het zijn dat deze klachten veroorzaakt worden door slaapproblemen.

Doel/inhoud  van de training

In de training “Beter slapen”krijgt u meer inzicht in uw slaappatroon en leert u uw slaapgedrag te beïnvloeden. Om beter te slapen kan het nodig zijn om uw gedrag en/of houding ten opzichte van uw slaap te veranderen. U leert ontspannen en grip te krijgen op gedachten die u wakker houden. De training is gebaseerd op het boek “Slapeloosheid” van I. Verbeek & E. Klip. Theoretische achtergronden, maar vooral opdrachten (leren door anders te denken en doen) vormen een belangrijk onderdeel van de werkwijze in deze training.

Wanneer en kosten?

Kosten voor de cursus zijn de aanschaf van een boek en een bijdrage voor de thee. U kunt zich aanmelden bij de assistente van uw huisarts.
De zomerslaapcursus begint op eind november, begin december 2018. Hiervoor kunt u zich nog opgeven! Locatie volgt nog.

Deze cursus heeft nog plek. Opgave bij de assistente.

Cursusleidster: Fennie van Lobberegt en Carel Vusser.

 

Portaal actief

Vanaf 9 mei 2017 is het portaal beschikbaar waar u zelf uw recepten kunt aanvragen, uit uw eigen medicatielijst. U kunt zelf een afspraak plannen bij dokter Beukers of dokter Kuhlemaijer. Daarnaast kunt u nu ook online uw vragen stellen, het e-consult. U dient zich dan eenmalig te registreren op de website waarna u wordt gebeld door de assistente om uw identiteit te verifiëren. Daarna kunt u er pas gebruik van maken. Op deze wijze breiden wij onze diensten uit.

Belangrijk is dat voor elk persoon uit het gezin een eigen log-in/account wordt aangevraagd.

Klik op onderstaand plaatje om naar het portaal te gaan.

Vriend van De Es worden?

Wilt u “Therapeuticum de Es” met een bijdrage ondersteunen? Heel graag! Met uw donatie draagt u bij aan:

• een mooi en verzorgd therapeuticum

• meer middelen voor het therapiefonds

• een steviger draagvlak voor De Es

Een bijdrage kan jaarlijks in termijnen zijn, maar natuurlijk is ieder bedrag van harte welkom. Heeft u vragen over de SGAG / Vrienden van de Es, neemt u dan gerust contact op via T 055 – 576 2311. Wij hopen u binnenkort als Vriend van de Es te mogen begroeten. Mede namens artsen & therapeuten alvast hartelijk dank!

Met vriendelijke groet,

Linda te Wierike | secretaris SGAG

Uitwisseling medische gegevens via LSP vanaf januari 2013 alleen met toestemming patiënt

Als u in het weekend of ´s avonds plotseling terecht komt bij de waarnemend huisarts, dan kan deze via de het beveiligde netwerk van de zorginfrastructuur uw medische gegevens opvragen als dat nodig is voor uw behandeling. Wij mogen uw medische gegevens niet zomaar ter beschikking stellen aan de huisartsenpost via dit netwerk. Dat kan alleen met uw toestemming. Bij een bezoek aan onze praktijk zullen wij u daarom om uw toestemming vragen. U leest meer over het geven van toestemming op www.vzvz.nl/informatiepunt en download de brochure onderaan deze pagina.

Vereniging van Zorgaanbieders voor Zorgcommunicatie (VZVZ)
De VZVZ maakt zich sterk voor veilige en betrouwbare uitwisseling van medische gegevens via de zorginfrastructuur. De VZVZ is eind 2011 opgericht op initiatief van de koepels van huisartsen (LHV), huisartsenposten (VHN), apotheken (KNMP), ziekenhuizen (NVZ) in samenwerking met Nictiz en met steun van de patiëntenfederatie NPCF.

De huisartsen van Therapeuticum de Es zijn voor uitwisseling.

Bevoegdheden verschillende zorgverleners
Zorgverleners kunnen uw gegevens alleen opvragen als zij deelnemen aan de zorginfrastructuur. Daarbij mogen ze alleen uw gegevens inzien als u eerder toestemming heeft gegeven. Ook moet het opvragen nodig zijn voor uw behandeling. Sommige zorgverleners kunnen uw gegevens aanmelden of raadplegen, anderen kunnen gegevens alleen raadplegen.

Aanmelden
Op dit moment kunnen alleen huisartsen en apothekers medische gegevens beschikbaar stellen via de zorginfrastructuur. Uw huisarts vraagt u om toestemming voor het beschikbaar stellen van de belangrijkste medische gegevens die nodig zijn voor de waarneming. Uw apotheker vraagt toestemming voor het beschikbaar stellen van een overzicht van de medicijnen die zijn verstrekt. Het kan zo zijn dat meerdere apothekers gegevens van u willen aanmelden. Wilt u weten welke gegevens uw zorgverlener over u deelt? U kunt uw huisarts of apotheker altijd vragen om inzage in uw medisch dossier. Uw zorgverlener is verplicht hieraan mee te werken.

Raadplegen
De volgende zorgverleners kunnen gegevens raadplegen:
•    Huisartsen
•    Waarnemend huisartsen (huisartsenposten)
•    Apothekers
•    Ziekenhuisapothekers
•    Medisch specialisten in ziekenhuizen.

Dit mag alleen als het nodig is voor uw behandeling.

Geen toegang
Andere zorgverleners, zoals fysiotherapeuten, psychologen, tandartsen en bedrijfsartsen, kunnen niet aansluiten op de zorginfrastructuur. Zij kunnen uw medische gegevens niet inzien via deze infrastructuur. Het kan wel dat op termijn ook andere groepen zorgverleners kunnen aansluiten. Wilt u hierover op de hoogte worden gehouden? Abonneer u dan op de nieuwsservice per e-mail.

Zorgverzekeraars krijgen nu en in de toekomst geen toegang tot de zorginfrastructuur.

Brochure Uw medische gegevens delen