Vakantie 19 juni t/m 7 juli

I.v.m. vakantie is de huisartsenpraktijk gesloten van 19 juni t/m 7 juli

Waarneming:
Achternaam A t/m K: Dr. Van Bruggen, tel: 055 533 37 59
Achternaam L t.m Z: Dr. Zandkroon,    tel: 055 533 32 88
Arnhemseweg 2, 7331 BK Apeldoorn

(De afspraken bij de therapeuten en Helmie Kramer en Fennie van Lobberegt gaan wel door)

Portaal actief

Vanaf 9 mei 2017 is het portaal beschikbaar waar u zelf uw recepten kunt aanvragen, uit uw eigen medicatielijst. U kunt zelf een afspraak plannen bij dokter Beukers of dokter Kuhlemaijer. Daarnaast kunt u nu ook online uw vragen stellen, het e-consult. U dient zich dan eenmalig te registreren op de website. U wordt dan gebeld door de assistente om uw identiteit te verifiëren. Daarna kunt u aan de slag. Op deze wijze breiden wij onze diensten uit.

Belangrijk is dat voor elk persoon uit het gezin een eigen log-in/account wordt aangevraagd.

Klik op onderstaand plaatje om naar het portaal te gaan.

Stop de behandelindex voor fysiotherapeuten!

Beste cliënt,

Het is nu veel in het nieuws, zorgverzekeraars proberen steeds meer grip te krijgen op de zorgkosten. Begrijpelijk want er wordt steeds meer zorg geconsumeerd. Kwaliteit van zorg, doelmatigheid en klanttevredenheid zouden maatstaven moeten zijn of de gedeclareerde zorg rechtvaardig is.

Zorgverzekeraars kiezen als het gaat over kwaliteit en doelmatigheid een eigen model. Zij koppelen kwaliteit namelijk aan de hoogte van de gedeclareerde zorg/ het aantal gedeclareerde behandelingen.

Veel zorgverzekeraars gebruiken hiervoor de zogenaamde “behandelindex”. Deze index geeft aan wat het behandelgemiddelde van de praktijk is ten opzichte van het landelijke gemiddelde. Deze index is bij geen enkele verzekeraar transparant en verschilt per verzekeraar.

Feit is nu, dat ongeacht de vergoeding voor fysiotherapie vanuit jouw (aanvullende) polis, wij bij het behandelen van jouw klacht ons moeten houden aan de volgens deze zorgverzekeraars landelijk geldende gemiddelden.

Zo kan het goed zijn dat jouw polis voorschrijft dat er 12 zittingen fysiotherapie worden vergoed, maar wij in de praktijk niet meer dan 8 behandelingen kunnen geven in verband met het overschrijden van het door de zorgverzekeraars bepaalde landelijk gemiddelde. Dit terwijl jouw specifieke klacht mogelijk wel meer behandelingen vraagt. Sommige verzekeraars stellen zelfs een behandelplafond in, waarbij we niet meer behandelingen mogen geven dan het voorgaande jaar. Ondanks aanwas van nieuwe cliënten.

Hiermee kunnen we dus stellen dat de doelstelling van deze verzekeraars puur is gericht op kostenbeheersing in plaats van kwaliteit.

Het gaat natuurlijk gewoon over behandelingen die noodzakelijk zijn en waar jij aanspraak op kunt maken vanuit jouw zorgpolis (aanvullende verzekering). Je kiest weloverwogen voor een aanvullende verzekering en betaalt er wel voor. Echter, wij als zorgverlener, kunnen deze behandelingen niet meer garanderen. Vooral mensen met complexe en chronische klachten die niet vergoed worden, zijn een probleem voor de fysiotherapeut. En dit zijn juist de mensen die de zorg het hardst nodig hebben.

Voor jou zou er niets mogen veranderen! Wij zullen jou altijd onze beste zorg blijven leveren. Maar laten we dit met z’n allen gebeuren dan bepaalt straks de verzekeraar hoe en hoe vaak je wordt behandeld en verandert er wel degelijk het een en ander.

Wanneer jij ook vindt dat deze verzekeraars te ver gaan, laat ons dit dan weten door de petitie tekenen.

Met vriendelijke groet, Gert Siebes en Nicole Nolet.

http://stopdebehandelindex.nl/

Cursus Balans in je leven (begin 7 juni)

In het leven krijgen we te maken met verschillende soorten klachten. Somberheid, vermoeidheid en gespannenheid zijn veel voorkomende klachten. Deze klachten zijn vervelend en we willen er vaak dan ook zo snel mogelijk vanaf.

Deze korte cursus richt zich op het anders omgaan met uw klachten door ze als onderdeel van het leven te accepteren in plaats van ze krampachtig te onderdrukken. U kijkt actief naar uzelf en staat open voor nieuwe inzichten en veranderingen.

De bedoeling is dat u hierdoor minder tijd bezig bent om de klacht onder controle te houden en meer tijd krijgt om stil te staan bij wat u echt belangrijk vindt in uw leven. U leert contact maken met uw behoeften. Uw leven zal hierdoor waardevoller worden.

De cursus bestaat uit zes bijeenkomsten van 2 uur in het gezondheidscentrum de Heeze. Er is nog plaats!

Waar: Graanhof 128-132, 7335 AV te Apeldoorn.
Kosten: Deze cursus wordt door de zorgverzekering vergoed. Er wordt alleen een bijdrage gevraagd voor de werkmap (ca € 15).
Aanmelden: U kunt zich aanmelden bij de assistente van uw huisarts, ook per email.
Datum: woensdag 7 juni 2017 van 19:00 uur tot 21:00 uur.
Door wie: Cursusleidster: Fennie van Lobberegt.

Vriend van De Es worden?

Wilt u “Therapeuticum de Es” met een bijdrage ondersteunen? Heel graag! Met uw donatie draagt u bij aan:

• een mooi en verzorgd therapeuticum

• meer middelen voor het therapiefonds

• een steviger draagvlak voor De Es

Een bijdrage kan jaarlijks in termijnen zijn, maar natuurlijk is ieder bedrag van harte welkom. Heeft u vragen over de SGAG / Vrienden van de Es, neemt u dan gerust contact op via T 055 – 576 2311. Wij hopen u binnenkort als Vriend van de Es te mogen begroeten. Mede namens artsen & therapeuten alvast hartelijk dank!

Met vriendelijke groet,

Linda te Wierike | secretaris SGAG

Cursus “Beter slapen” in de huisartsenpraktijk start 26 april 2017

Algemeen

Slapen behoort een rustgevende activiteit te zijn waarbij lichaam en geest zich kunnen herstellen. Voor veel mensen is slaap echter ook een bron van stress, om dat de slaap niet verloopt zoals ze dat wensen. Men kan druk in het hoofd zijn, piekeren, zich haastig of gespannen voelen en veel draaien in bed. Als u problemen ervaart met slapen dan is de training “Beter slapen” mogelijk iets voor u.

Voor wie?

De training is bedoeld voor mensen die regelmatig problemen hebben met inslapen, doorslapen en/of vroeg wakker worden. Heeft u overdag last van vermoeidheid, concentratieproblemen, moeite om dingen te onthouden of voelt u zich somber? Dan kan het zijn dat deze klachten veroorzaakt worden door slaapproblemen.

Doel/inhoud  van de training

In de training “Beter slapen”krijgt u meer inzicht in uw slaappatroon en leert u uw slaapgedrag te beïnvloeden. Om beter te slapen kan het nodig zijn om uw gedrag en/of houding ten opzichte van uw slaap te veranderen. U leert ontspannen en grip te krijgen op gedachten die u wakker houden. De training is gebaseerd op het boek “Slapeloosheid” van I. Verbeek & E. Klip. Theoretische achtergronden, maar vooral opdrachten (leren door anders te denken en doen) vormen een belangrijk onderdeel van de werkwijze in deze training.

Waar,  wanneer en kosten?

De training bestaat uit zes bijeenkomsten van 2 uur in Gezondheidscentrum de Heeze, Graanhof te Apeldoorn.
Kosten voor de cursus zijn de aanschaf van een boek en een bijdrage voor de thee. U kunt zich aanmelden bij de assistent van uw huisarts.
De cursus start weer op 26 april 2017. Het zijn 6 woensdagavonden, van 19 tot 21 uur. Er is nog plek!

Deze cursus heeft nog plek. Opgave bij de assistente.

Cursusleidster: Fennie van Lobberegt en Carel Vusser.