Extra Praktijkinformatie Coronavirus maart 2020

Het Coronavirus (SARS-CoV2) waart rond in Nederland.

Het Coronavirus is een nieuw virus en daarom hebben mensen nog geen antistoffen.

In Nederland zijn er iedere winter ongeveer 820.000 griepgevallen en 250 tot 2.000 sterfgevallen als gevolg daarvan, vaak bij oudere mensen met een verminderde weerstand.

We  willen voorkomen dat we elkaar aansteken en is het dus van belang om de hygiënische adviezen zorgvuldig in acht te nemen.
Regelmatig handen wassen, hoesten in je elleboog, papieren zakdoekjes te gebruiken, etc.

Als u denkt Corona besmetting te hebben, kom dan niet naar huisarts of Huisartsenpost, maar bel naar de praktijk.

Wat kunt u doen ter voorkoming?

  • Zorg voor uw gezondheid: eet gezond (veel groente en fruit), slaap voldoende en vermijd alcohol.
  • Infludo (zelfzorg geneesmiddel van de WELEDA, alcoholhoudend) en Kinfludo bij kinderen (alcohol vrij) is een goede ondersteuner van je immuunsysteem als er verkoudheid of griep opsteekt.
  • Anti griep thee: halve citroen uitpersen daarin 1 theelepel peper, 1-2 theelepels kurkuma, verse gember, 1 theelepel kaneel en 2 theelepels honing; kokend water eroverheen voor potje thee.
  • Eventueel Vit C 200mg per dag en doorgaan met de vit D pillen

Namens de huisartsen van Therapeuticum de Es

Dr. Beukers, dr. Kuhlemaijer en dr. Gebbink

Praktijk geaccrediteerd

De huisartsenpraktijk is sinds 7 november 2018 geaccrediteerd volgens de NHG!!!

Klik op het plaatje voor een vergroting (nieuw tabblad)

Voor meer informatie over de accreditering van praktijken, klik hier.

Wij zijn erg blij met ons certificaat!

klik op het plaatje om het groter weer te geven (nieuw tabblad)

 

Portaal actief

Vanaf 9 mei 2017 is het portaal beschikbaar waar u zelf uw recepten kunt aanvragen, uit uw eigen medicatielijst. U kunt zelf een afspraak plannen bij dokter Beukers of dokter Kuhlemaijer. Daarnaast kunt u nu ook online uw vragen stellen, het e-consult. U dient zich dan eenmalig te registreren op de website waarna u wordt gebeld door de assistente om uw identiteit te verifiëren. Daarna kunt u er pas gebruik van maken. Op deze wijze breiden wij onze diensten uit.

Belangrijk is dat voor elk persoon uit het gezin een eigen log-in/account wordt aangevraagd.

Klik op onderstaand plaatje om naar het portaal te gaan

 

Vriend van De Es worden?

Wilt u “Therapeuticum de Es” met een bijdrage ondersteunen? Heel graag! Met uw donatie draagt u bij aan:

• een mooi en verzorgd therapeuticum

• meer middelen voor het therapiefonds

• een steviger draagvlak voor De Es

Een bijdrage kan jaarlijks in termijnen zijn, maar natuurlijk is ieder bedrag van harte welkom. Heeft u vragen over de SGAG / Vrienden van de Es, neemt u dan gerust contact op via T 055 – 576 2311. Wij hopen u binnenkort als Vriend van de Es te mogen begroeten. Mede namens artsen & therapeuten alvast hartelijk dank!

Met vriendelijke groet,

Linda te Wierike | secretaris SGAG

Uitwisseling medische gegevens via LSP vanaf januari 2013 alleen met toestemming patiënt

Als u in het weekend of ´s avonds plotseling terecht komt bij de waarnemend huisarts, dan kan deze via de het beveiligde netwerk van de zorginfrastructuur uw medische gegevens opvragen als dat nodig is voor uw behandeling. Wij mogen uw medische gegevens niet zomaar ter beschikking stellen aan de huisartsenpost via dit netwerk. Dat kan alleen met uw toestemming. Bij een bezoek aan onze praktijk zullen wij u daarom om uw toestemming vragen. U leest meer over het geven van toestemming op volgjezorg.nl/toestemming en download de brochure onderaan deze pagina.

Vereniging van Zorgaanbieders voor Zorgcommunicatie (VZVZ)
De VZVZ maakt zich sterk voor veilige en betrouwbare uitwisseling van medische gegevens via de zorginfrastructuur. De VZVZ is eind 2011 opgericht op initiatief van de koepels van huisartsen (LHV), huisartsenposten (VHN), apotheken (KNMP), ziekenhuizen (NVZ) in samenwerking met Nictiz en met steun van de patiëntenfederatie NPCF.

De huisartsen van Therapeuticum de Es zijn voor uitwisseling.

Bevoegdheden verschillende zorgverleners
Zorgverleners kunnen uw gegevens alleen opvragen als zij deelnemen aan de zorginfrastructuur. Daarbij mogen ze alleen uw gegevens inzien als u eerder toestemming heeft gegeven. Ook moet het opvragen nodig zijn voor uw behandeling. Sommige zorgverleners kunnen uw gegevens aanmelden of raadplegen, anderen kunnen gegevens alleen raadplegen.

Aanmelden
Op dit moment kunnen alleen huisartsen en apothekers medische gegevens beschikbaar stellen via de zorginfrastructuur. Uw huisarts vraagt u om toestemming voor het beschikbaar stellen van de belangrijkste medische gegevens die nodig zijn voor de waarneming. Uw apotheker vraagt toestemming voor het beschikbaar stellen van een overzicht van de medicijnen die zijn verstrekt. Het kan zo zijn dat meerdere apothekers gegevens van u willen aanmelden. Wilt u weten welke gegevens uw zorgverlener over u deelt? U kunt uw huisarts of apotheker altijd vragen om inzage in uw medisch dossier. Uw zorgverlener is verplicht hieraan mee te werken.

Raadplegen
De volgende zorgverleners kunnen gegevens raadplegen:
•    Huisartsen
•    Waarnemend huisartsen (huisartsenposten)
•    Apothekers
•    Ziekenhuisapothekers
•    Medisch specialisten in ziekenhuizen.

Dit mag alleen als het nodig is voor uw behandeling.

Geen toegang
Andere zorgverleners, zoals fysiotherapeuten, psychologen, tandartsen en bedrijfsartsen, kunnen niet aansluiten op de zorginfrastructuur. Zij kunnen uw medische gegevens niet inzien via deze infrastructuur. Het kan wel dat op termijn ook andere groepen zorgverleners kunnen aansluiten. Wilt u hierover op de hoogte worden gehouden? Abonneer u dan op de nieuwsservice per e-mail.

Zorgverzekeraars krijgen nu en in de toekomst geen toegang tot de zorginfrastructuur.

Brochure Uw medische gegevens delen