Vrijwilligers

In augustus 2010 is er met een groep vrijwilligers gewerkt aan de tuin om deze weer in een nettere staat te krijgen. Een enkele vrijwilliger is binnen bezig geweest met kleine klusjes, zoals bijvoorbeeld het wassen van de vitrage. Het is fantastisch dat dit soort werkzaamheden gedaan worden, want die schieten er soms echt bij in. Waar een vrijwilligersdag al niet goed voor is. Bijgaand enkele foto’s van het verrichte buitenwerk.

 

De seizoentafel in de wachtruimte van Therapeuticum De Es, wordt onderhouden door Mw. Hans van Bezooijen-Schreuder. De seizoen-of jaartafel is een plek waar de loop van het jaar kan worden gevolgd. De figuren verwijzen naar wat er in de natuur is te zien. Als je de seizoentafel wilt bijhouden, moet je goed opletten wat er buiten groeit en bloeit. Vooral jonge kinderen kunnen op deze manier zien wat er buiten in de natuur gebeurt. Ook is het belangrijk de jaarfeesten een plaats te geven op de tafel. De figuren worden gemaakt van viltwol en andere natuurlijke materialen. Er zijn verschillende boekjes waarin deze figuren staan beschreven.

Mevrouw van Bezooijen-Schreuder vertelt enthousiast: “Al een paar jaar verzorg ik, samen met mijn man, deze seizoentafel met veel plezier. We worden ons steeds meer bewust van de seizoenswisselingen. Afgelopen maanden heb ik de winter langzaam laten veranderen naar het vroege voorjaar: Koning Winter moest plaats maken voor de Lentefee. De Paashazen mochten even op bezoek komen en nu de Lente echt is losgebarsten zijn de bloemen niet aan te slepen. Elke week kijk ik welke bloemen zijn ontloken en welke er zijn uitgebloeid. Omdat lang niet alle bloemen zich laten vertalen naar een viltbloemetje is het wel eens lastig de tafel gevarieerd te houden. Onlangs kreeg ik een schoenendoos vol Bloemenkinderen. Er waren erg leuke bij, die u in de loop van het jaar mag bewonderen. HARTELIJK DANK, goede geefster!”